Where to begin…

IMG_26700

For en herrrlig jul det har vært.. Det har vært en drøss(!!) med familieselskap skal jeg si dere.. Det er ikke akkurat en liten familie Erik har..!

Selve juleaften feiret vi med Eriks mammas side av familien hjemme hos Eriks onkel! Vi begynte tidlig på morgenen og spiste risengrynsgrøt.. Eneste forskjellen her i Sverige er at de ikke har smørøye i midten(??) og at de istedet heller melk på grøten sin!? Merkelige greier…! (Ikke har de julestrømper heller men det er en annen historie:P) Svenskene har dessuten som tradisjon å se “Kalle Anka” (Donald Duck) på julaften! Egentlig så er det jo ikke Donald Duck, men mer en samling av snutter fra gamle Disney-klassikere! Så hele gjengen samlet seg i sofaen og drakk gløgg og så det på tv.. But don’t worry people, jeg hadde selvølgelig ordnet med “Tre nøtter til Askepott” på DVD som jeg fikk se dagen før:p haha.. viktigviktig! Det hører jo tross alt julen til.. ;)

Svensk julemat er jo kjempegodt!! Her spiser de juleskinke, kjøttboller, prinskorv og sild.. Namnam:) Myye julemat har det blitt denne julen..Men jeg må si at jeg savnet den norske juleribba en smule.. Og dessuten spikkekjøttet..mmm! Juleaftenen ble ihvertfall veldig vellykket.. Med god mat, godt selskap og en drøss med familiespill og leker.. Kjempe koselig!! <3

I går begynte vi dagen med  julefrokost og julegaveåpning hos Eriks pappa.. Koos..!! Vi fikk blant annet en Soda-stream!! Wee.. Så nå skal vi slutte å drikke cola! :p Etter det var det dags for enda en julefeiring hos Eriks besteforeldre..! Der var vi nærmere 30 personer samlet.. ojojoj! Og da var det enda mer mat, julebrus og hopping og dansing rundt i huset til svenske julesanger som jeg ikke kunne teksten på.. haha..:p

Vi har tatt masse bilder fra julen men de skal dere få se en annen dag..! Nå får dere nøye dere med et snikbilde Erik tok av meg når jeg lå ute i hagen og laget snøengler for meg selv.. haha! Jeg er en smule rar kanskje, og muligens litt for gammel for å leke i snøen..? Men æsjda… Jeg eeelsker snø..!! Elsker å hoppe og rulle rundt i snøen med masse klær på..! Naboene trodde sikkert at jeg hadde blitt gal der jeg i min ensomhet hoppet rundt og gjorde volter… Hoho..!

IMG_5278

Dere skulle sett hvordan jeg skremte tre stakkars små gutter!! Det var helt bekmørkt og jeg lå begravd i snøen da jeg plutselig reiste meg opp akkurat i det tre smågutter gikk forbi..! De må ha trodd at det var et gigantiskt snømonster som kom mot dem for alle begynte å skrike og ble helt stive av skrekk når de så meg.. Haha.. Det var såå gøy! :p

God natt mine kjære venner… ! :)

/Rikke

6 Responses to Where to begin…

 1. Haddy says:

  Hehe, det høres koselig ut å feire julen på en annen måte! : D Det er jo sykt funny å lage snøengler da, jeg brukte å gjør det mye før. Det høres sjikkelig koselig ut å ha så mange folk rundt på julaften. Jeg liker bloggen din, bruker å gå inn å shekke hele tiden om du har lagt inn noe nytt : ) Får du ha en fin jul vidre.
  - Haddy

 2. Mathilde says:

  Endelig noe nytt her :) Hehe… Det var på tide, neida! Fikk nemlig beskjed av Thora, at nå var det noe nytt her. For vi snakka om det i stad nemlig på msn, at nå må vel våre kjære Rikke skrive noe nytt snart. Jeg og hun har blitt gode venner vi, skjønner du :D

  Det virker som du har hatt en herlig jul, Rikke. Det her var i alle fall et kjempefint innlegg.

  Åååå, jeg er så glad jeg er fan av ei så fantastisk jente som deg!!! <3 Stolt fan er jeg også, ingen tvil om det :) Har så STOR TRO på deg, hatt det fra dag 1. Men du… Vet hvor mange medlemmer det er i gruppa nå? Hold deg fast: 468 medlemmer :D

  Men nå må jeg gå jeg… Har i alle fall fått skrevet en kommentar til deg, før jeg forsvinner. Og mens jeg har sittet her og skrevet har jeg hørt på deg :D <3

  Klem

 3. Caroline Sofie says:

  Ååå,så utrolig koselig du må ha hatt det! Morsomt å kunne oppleve å feire jul på en annen måte. Det er skikkert spenennde også. Jeg er litt sånn tradisjonsmenneske.. ønsker at jula skal være slik den alltid har vært, med tre nøtter til askepott og julestrømpe på morgenen, julegudstjeneste klokka 3, hjem å spise deilig julemiddag og høre sølvguttene synge julen inn klokka 5 elns, og bare nyyyte jula med masse julekaker, julegodt, sang og musikk og bare festligheter. ah, det er deilig..

  I år ble jula litt annerledes for meg. Jeg tar ekstravakter på et aldershjem og stortrives der. Går siste året på linje helse og sosial og skal ut i lærlingetid til neste år. Målet mitt er å bli sykepleier etterhvert, for jeg elsker å hjelpe folk. Det er en del av meg! Men det jeg skulle frem til i hovedsak, var at jeg jobbet dagvakt på julaften, første juledag og ettermiddag i dag.. så derfor fikk jeg ikke like mye glede av strømpen og askepott fikk jeg så og si ikke med meg. så bare litt av det på jobb sammen med noen søte mennesker. Men jeg har funnet ut at jula betyr så mye, mye mer enn bare tradisjoner.. og jeg dro ikke på jobb noen av dagene nå i jula (eller ellers) bare for å tjene penger, for det betyr ikke alt. Nå som det er jul, så er det ekstra spesielt å dra på jobb for første gang ved en slik anledning, og det er så fint å kunne gjøre mennesker glade når de trenger det! Og jeg har kost meg skikkelig mye, og fått tid til familie når jeg kom hjem og litt sånn innimellom. Selve julekvelden fikk jeg med meg, og den ble akkurat slik den bruker å være.. utrolig koselig!

  Jeg håper du har hatt en kjempefin juleferie, søteste Rikke, og jeg skal si deg en ting ; det er bare kult at du lager snøengler enda! jeg digger folk som tør å være seg selv helt ut, for det er det de er kvalifasert til.. det er INGEN som kan være deg.. tenk på det. Og det er ingen som kan utfylle din rolle bedre enn akkurat deg selv.. det er en grunn til at du er DEG og ingen andre :) Jeg liker deg! Ha en fortsatt fin juleferie og nyt hvert eneste sekund! Klem

 4. Caroline Sofie says:

  kvalifikasert * sorry, stavefeil :p

 5. Caroline Sofie says:

  kvaifisert * :$

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*