Svar på spørsmål – Del 2

IMG_3503 copy

 • Er du glad i å lese? I så fall, har du en favoritt bok/forfatter?

Elsker å lese, spesielt når jeg er ute å reiser..! Jeg har fått dilla på å lese selvbiografier! Neil Strauss skriver jo noen saftige og jeg har snart lest de fleste som han har gjort. Vet ikke om jeg har noen favorittforfatter men jeg sier Erlend Loe! Liker måten han skriver på..

 • Har du noen fobi?

Til Eriks store irritasjon så er jeg ekstremt overtroisk..! Jeg går aldri på kumlokk osv.. Kalles sånt for fobier? Noe annet jeg har veldig angst for er å gå barbeint på våte gulv… Jeg får helt panikk! (litt kjipt når man er på svømmehallen..haha)!

 • Hva er din største drøm?

Hmm.. Jeg vil heller kalle det ambisjoner! Og de har jeg bøttevis av..!! Akkurat nå har jeg for eksempel en ambisjon om å få gi ut en CD iløpet av 2010..! Krysser fingrene for at det skjer..

 • Har du noen favoritt artist/band?

Teitur, Salem Al Fakir, Oh Laura, Dixie Chicks, Tori Amos, Coldplay, John Mayer, Veronica Maggio er noen…

 • Har du favoritt sang(er), som du kan høre på om og om igjen, uten å bli lei?

Salem Al Fakir – Astronaut

Tori Amos – Winter

Charles and Eddie – Would I lie to you

Teitur – Josephine

Vertical Horizon – Best I ever had

The Connells – 74-75

 • Hvor henter du inspirasjon fra? Både når det gjelder stil og musikk?

Det med stilen vet jeg ikke! Jeg tar helt enkelt på meg det som passer meg og det som jeg synes er kult..! Det viktigste er jo å finne ting som ser bra ut på meg og ikke tenke så mye på hva alle andre har på seg…

Når det gjelder inspirasjon til å skrive musikk så må jeg ærlig innrømme at de beste sangene mine ofte kommer når jeg er trist.. Inspirasjon henter jeg fra alt mulig rundt meg: folk i gatene, små hendelser i livet mitt, mennesker rundt meg og det kan være noe så enkelt som noen spinkle toner fra et gammelt piano.. Jeg har egentlig ikke noen oppskrift på hvordan man skriver musikk! Det er noe som har kommet veldig naturlig for meg. Men jeg vil absolutt ikke si at jeg er en såkalt “produktiv” låtskriver.. Sangene mine kommer når de selv vil..! Noe som kan være ganske irriterende til tider..:p

 • Har du hatt mange konserter i Sverige?

Jeg har hatt en del konserter i Sverige ja.. Når jeg flyttet hit så begynte jeg først som artist på Wallmans Golden Hits, da sto jeg på scenen 5/6 kvelder i uka i et år. Etter det har jeg hovedsaklig jobbet som artist, har sunget en del jazz og sunget på både små og store events.. Til tross for at jeg har skrevet sanger i mange år så var det først for ca 1,5 år siden som jeg i det hele tatt turte å synge de for noen! Mitt første skikkelige showcase med fullt band og egne låter hadde jeg på Rival i Stockholm, mai dette året! Etter det fikk jeg en del spillejobber og sang blant annet på en festival i Stockholm. Men plutselig så begynte X Factor eventyret og tok meg tilbake til Norge igjen.. Nå er det hovedsaklig der jeg vil satse!

 • Har du hatt konsert på Smuget i Oslo?

Har ikke hatt en eneste konsert i Oslo enda..

 • Kommer det cd i 2010?

Det skal jeg jobbe HARDT for å få til!

 • Skal du ha mange konserter i 2010?

Konserter er ikke førsteprioritet akkurat nå! Jeg vil først ha klart et album før jeg reiser rundt å spiller.. Men jeg kommer absolutt til å ta på meg spillejobber dette året.. Men om det blir store offentlige arrangementer, det vet jeg ikke! Nå er det viktigste for meg å gå i studio og spille inn alt.. Først og fremst!

 • Kva er dine planer framover??Du synger heilt Fantastisk!!!!

Tusen takk!! :) Planen er selvfølgelig å ta denne fantastiske muligheten som X Factor har gitt meg og fortsette å jobbe hardt mot det målet som jeg har satt meg: å ha en cd ute i butikkene iløpet av 2010.. Om jeg lykkes eller ikke, det får vi vente med å se..

 • Hej Rikke! Vilken är din favoritfärg?……Kram! =)

Akkurat nå er det lilla! :)

 • Smått og godt:

Rødvin eller hvitvin??                                      Jens eller Siv?

Sommer eller vinter??                                     A eller B menneske?

Norge eller Sverige                                        Fjord eller fjell?

Milleniumtriologien eller Twilight?          

 • Favorittfilm? Big Fish/La vita é bella
 • Favorittartist? Se tidligere svar..
 • Favortittskuespiller? Leonardo Dicaprio
 • Din beste egenskap? Omtenksom
 • Din dårligste egenskap? Dårlig til å svare i telefonen..
 • Er du sportsinteressert? Nei.. Bare når AAFK spiller kamp..!
 • Favoritt reisemål? Hvor som helst der solen skinner..! Jeg reiser sjeldent til samme sted to ganger.. Liker å oppleve nye plasser og nye kulturer.. Neste gang vil jeg ta en rundreise i Asia!
 • Hvis du skulle hatt en “vanlig” jobb – hva skulle det vært? Sykepleier, eller noe annet innenfor omsorg! Jeg har jobbet en del på sykehjem/eldreboende tidligere og det er det arbeidet jeg har likt mest!!  Jeg ville nok uansett jobbet med mennesker..

3 Responses to Svar på spørsmål – Del 2

 1. svein says:

  Flotte svar,Rikke!
  Det betyr vel egentlig at du gjorde det godt i Sverige…
  at du fekk mange spelejobber….
  Eg likte stemma di med ein gong :)
  Høyrte deg første gong på tv2underholdning med lost without you…wildcard…
  NYDELIG!!!HERLIG PASSION!!
  Kan tenke meg at du har sunget ein del jazz…du passer godt til det…
  Du har ein herlig innlevelse…..
  Veit ikkje om du har høyrt på desse: Beth Hart og Anouk…begge har knallgod stemme og herlig innlevelse…ta og høyr på Anouk-reggae song og losing my religion ein gong du får tid :).Andre heilt kongeeksempel på herlig innlevelse:
  Don`t apeak-No doubt,Deep Purple-mistreated,og Janis Joplin-summertime.
  Eg håper av heile mitt hjerte at du og Pernille kommer til å gjere det godt med musikken!
  Smuget-viss du vil synge der,kan du sende eit klipp på deira hjemmeside…
  Kan du gi Pernille ein gooooooooooooooooooooooklem fra svein og seie tusen tusen takk for FANTASTISK musikk i x-factor med 1000 miles som det største høgdepunktet.
  juleklem

 2. Kicker says:

  I am final, I am sorry, but, in my opinion, there is other way of the decision of a question.
  Thanks
  Kicker

 3. SuperSonic says:

  I can recommend to come on a site, with a large quantity of articles on a theme interesting you.
  SuperSonic