Looking back…

Etter et halvår på en skole i København(etter videregående) visste jeg ikke helt hva jeg ville gjøre… Det eneste jeg visste (som jeg alltid har visst) var at jeg ville holde på med musikk på en eller annen måte! Jeg ville stå på scena, synge og danse.. Så jeg kom på at jeg skulle prøve å komme inn på en musikalutdannelse og sendte inn søknader til bla. Bårdar i Oslo og til forskjellige musikalskoler i Sverige, Danmark og England..

Etter gode råd fra danselæreren min stilte jeg opp på en audition på Wallmans salonger i København.. Det var min første audition noen sinne og jeg var så utrolig nervøs. Det var veldig underholdende å lese om hvordan jeg opplevde den dagen gjennom å lese dagboka mi fra den tiden:

Men hva tror dere skjedde uken etter? Jo.. jeg fikk en telefonsamtale fra Wallmans der de spurte meg om jeg kunne tenke meg å komme til Stockholm og jobbe på Wallmans.. Herre min hatt så utrolig lykkelig jeg var! Tenk at de hadde valgt lille meg av alle de flere tusen som hadde vært på audition!? Jeg var helt paff i flere dager etter den telefonsamtalen..

Det ble et tøft og krevende år i storbyen, langt borte fra familien, i en liten trang leilighet på södermalm og i et land der ytterst få forsto noe som helst av hva jeg sa.. Det var hard jobbing og lange, sende kvelder. Vi fikk både servere og gjøre krevende sceneshow 5/6 kvelder i uka. Det var skikkelig tøft.. Og jeg følte meg også veldig ensom første tiden.. Jeg savnet familien og vennene mine noe utholdelig. Her har dere noen bilder fra tiden på og bak scena:


Kjenner dere igjen denne karen?

Jo.. Det er selvfølgelig en skjeggete Erik (Aka. Pepps Persson) som også jobbet der.. Det var faktisk der vi ble kjent =)

På samme tid som jeg lærte en hel del under tiden på Wallmans, fant jeg også fort ut at show og musikaler ikke var min greie i det hele tatt.. Jeg ville skrive mine egne sanger og gjøre ting på min måte..! Jeg sluttet på Wallmans etter et år, tok fatt i gitaren og begynte å skrive mine egne sanger for alvor..

Det er morsomt å tenke på.. Hvordan alle små valg man tar i livet gjør at man kommer dit man er i dag. Tenk om jeg aldri hadde fulgt rådet til danselæreren og gått på auditionen? Da hadde jeg aldri kommet til Stockholm, aldri møtt de fantastiske vennene jeg har fått her, aldri møtt Erik og aldri opplevd alle de spennende tingene som jeg har gjort de siste årene..

Nei.. Det var dagens lille tilbakeblikk.. God natt alle sammen! :D

2 Responses to Looking back…

  1. Thora says:

    Utrolig flott innlegg, Rikke! Jeg har vært alt for dårlig til å kommentere i det siste, men alt blir lest! Virker som du har opplevd mye spennende og lærerrikt!
    Jeg gleder meg så utrolig mye til vi får høre nytt låtmateriale av deg! Det blir såå spennende! Vi vet jo hva du har inne, så jeg er sikker på at standaren er MINST like høy som det du har vist tidligere! Det lille ekstra som du har, savner jeg hos samtlige artister, det er bare du som har det spesielle ved deg. Så håper det er like tydelig på det nye materiale ditt også! For du er en så fantastisk artist! Spesielt på bildet fra Gulltaggen(??)som ligger litt lengre nede, ser man alle følelsene du formidler når du spiller musikken din, og det bare på et fryst bilde! Å kunne formidle via å synge er noe som nesten er et must, men når man itillegg har et så sterkt uttrykk som du har- og at da kan fryses på et eneste bilde, det er bare magisk! Hele pakken du har er så sjelden og unik. Det gjør deg til noe som jeg er sikker på at alle vil legge merke til, og du vil ikke forsvinne i mengden! Jeg vet du når langt, det er det ingen som helst tvil om- Så lenge du tror på deg selv, og ikke lar noen fortelle deg at det ikke kommer til å gå.

    • Rikke Lie says:

      Åååå.. Jeg har savnet deg her på bloggen kjære Tora! Jeg tar alltid kommentarene dine og sparer de i en mappe.. Så de dagene når jeg er trist og lei så kan jeg bare gå inn der å lese! Takk for alle fine ord.. Du er så hiiimla søt og god! klem til deg :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*