"Kind words can be short and easy to speak, but their echoes are truly endless." -Josh Billings

Da vi var med i X Factor fikk vi tydelig beskjed om at vi måtte holde oss borte fra alle diskusjonsforum.. Vi skulle for all del ikke google våre egne navn eller lese kommentarer som folk skrev.. I 90% av tillfellene så er det som står der negativt.. Sies det.. For det er jo bare bitre mennesker som bruker tiden sin på å skrive om andre.

Men nyskjerrig som man er så kunne man jo aldri la være.. Ikke alltid.. Og etterpå angret man seg skikkelig.. Dum som man er..! For uansett hvor mange positive kommentarer man fikk så var det alltid den ene negative kommentaren som satt seg fast i hodet.. Den som ble til en stor klump i magen og i hjertet.. En klump som tok alt for lang tid å jobbe bort..

Jeg lurer på hvorfor mennesker er bygd sånn!? Hvorfor kan man ikke bare drite i alt det dårlige som folk slenger ut av seg og bare fokusere på det fine..? Iblant skulle jeg faktisk ønske at jeg var litt tøffere og ikke fullt så følsom som jeg er.. Skulle ønske at jeg ikke alltid lot ting gå innpå meg så hardt som de gjør..For er det noe jeg er så er det jo følsom!!

På andre siden så er det jo det som er noe av det beste ved meg! Det at jeg hele tiden føler så mye..! Det er akkurat derfor jeg klarer å formidle musikk på den måten jeg gjør.. Med hele meg! Så får det vel heller bli litt for mye av det gode iblant…

blogginnlegg

Nå er det jo en stund siden jeg var med i X Factor, så jeg forventet ikke å finne noe særlig når jeg googlet navnet mitt.. Men jeg fant faktisk noe som gjorde meg kjempeglad..!! Jeg fant bloggen til en som jeg kjente for veldig lenge siden.. Jeg fikk jeg tårer i øynene av de fine ordene som han skrev.. Følsom som man er.. ;)

PIL

Takk Vegard.. You made my day… <3

/Rikke

7 Responses to "Kind words can be short and easy to speak, but their echoes are truly endless." -Josh Billings

 1. Thora says:

  Det er synd at det er slik at man ofte fokuserer på det negative man får mot seg fremfor det positive. Likevel er det viktig å prøve å fokusere på alt det positive man får høre, det er alltid noen som vil komme med noe negativt- jeg tror det gjelder så og si alt. Når det gjelder musikk, så er det vel egentlig ikke noe fasit på hva som er god musikk. Det er vel egentlig opp til hvert enkelt øre og bedømme hva man liker, og heldigvis er det. Det hadde vært ufattelig kjedelig om musikkbransjen bare hadde vært en rett linje, med bare artister som leverer helt lik musikk. Da hadde nok mye av kulturen i verden dødd ut, for musikk er så mangt for de fleste. I hvert fall, det finnes nok av mennesker der ute som beundrer musikken som bare du kan levere- det sjeldene som man bare finner hos deg, måten du formidler alt på. Det er vel slik at de mest sjeldene skattene av artister som finnes, er de som folk har sterkest meninger om også- på godt og vondt. Du må i hvert fall prøve og heller fokusere på det positive, for det er utrolig mange som beundrer deg som artist, virkelig. Det er alltid noen som ikke er like begeistret-men disse menneskene betyr egentlig svært lite i helheten. For om ikke disse menneskene liker det du gjør, så er det enormt mange andre som gjør det. Du har noe helt spesielt, noe man ikke finner hos noen andre artister jeg har hørt hittil. Noe som bare er “Rikke”, og det må du ikke gi slipp på. Måten du gjør alt på er så helhetlig. Stemmen står i pakt med låtene! Følelsene blir formidlet så naturlig, det finnes ikke et snev av tilgjorthet! Du er så talentfull og særegen tvers gjennom!

 2. Mathilde says:

  Jeg også ofte stiller meg spørsmålet: “Hvorfor mennesker er bygd sånn!? Hvorfor kan man ikke bare drite i alt det dårlige som folk slenger ut av seg og bare fokusere på det fine..?”.

  Har det sånn jeg også. Tar til meg ting, sånn. Huff, det er ikke gøy! :( For ikke så lenge siden fikk jeg et uhyggelig brev på noe nettgreier, og det var jo ikke akkurat hyggelig. Men da var det godt å komme innpå Facebook hvor det var en koselig melding. Men det er ikke noe gøy med noe uhyggelige meldinger, kommentarer eller noe sånt! Vi skulle vært tøffe vi begge to, Rikke! :)

  Men det er ingen tvil om at du formidler musikken din bra. Eller den er ikke bra, men det er på en fantastisk måte :D <3

  Gleder meg virkelig til i morgen, for da har jeg jo bursdag! Og på torsdag, da skal jeg se ei som du kjenner rimelig godt… Nemlig Lise! :) Hun skal ha konsert her, hun opptrer for en støttekonsert for Haiti nemlig. Så gleder meg :D <3

  Ha en fin kveld! :)

  Klemklem…

 3. svein says:

  Godt skrive,Rikke!
  Det blir ofte sånn,man henger seg opp i dei få negative tinga,sjølv om det er masse positivt.Veldig godt skrive,du har veldig rett,mange klarer ikkje å kome med noke positivt,men må slenge ut dritt.
  Dette er noke eg har kommentert til bl.a tv2underholdning….koffor dei har diskusjonsforum…ofte negativt…
  Kan ikkje folk la vær om dei ikkje har noke positivt å komme med….
  viss eg ikkje liker ein song,går eg ikkje på youtube for å slenge masse dritt om den…..men derimot er det ein song eg liker,ein god sangopptreden,kan det godt vær eg skriver ein positiv kommentar ;) slik som eg har gjort på youtube om deg
  og Pernille :)
  Det er godt at du har masse følelser,er slik sjølv…og ja kanskje blir det for mykje av og til…men ka så ? bedre det enn å vere iskald :)
  klem

 4. trond says:

  Hei Rikke.
  Du skriver flotte blogger. Og dette innlegget var veldig bra. Noe som alle kjenner seg igjen i. Og som er veldig treffende beskrevet. Vi vil gjerne være godt likt og akseptert av alle. Og greier da ikke å fokusere på de som faktisk gir deg positiv energi. Mennesket er også alt for ofte opphengt i hva en ikke mestrert, fremfor å dyrke det en faktisk mestrer. Alle bør skryte mer av seg sjøl! Lykke til videre i karrieren Rikke. Gleder meg til CD-utgivelse og turné :-)

 5. Dette var overraskende… så denne artikkelen akkurat nå!

  Musikken din har vokst veldig Rikke, det er meg en fornøyelse å lytte til dine låter. Spesielt den siste nå med Jolene, du har klatret fjell med utviklingen av sangstemmen din, snart kan du hive på deg fallskjermen å nyte enda mer opplevelsen med utallige mennesker som vil endelig finne ditt verk prisverdig.

  Det jeg derimot lurer på, noen spesiell grunn til at låtene dine (var 3 stykker der) ikke vises på Myspace? Har vært sånn lenge, veldig lenge…

  • rikkelie says:

   Jeg ble så himla glad når jeg så det du skrev! :) Tuusen takk for de fine ordene..! Ja, det er en grunn til at alle låtene mine er borte.. Du kommer sikkert til å forstå hvorfor om ikke så alt for lenge! :) Det var jo dessuten bare demoversjoner som lå der før!

   Kleem:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*