Ja vi elsker…!

Gratulerer med dagen kjære landsmenn! =D

17 mai har alltid vært en av mine favorittdager i året! Jeg eeelsker det når gatene er fulle av mennesker, barna, russen, toget, korpsmusikken, drilljentene, pølser med brød og norske flagg.. ;) Gøy!!

Flere av dere har spurt meg hvordan en 17′e mai ser ut for meg siden jeg bor i Stockholm. Jo det skal dere høre.. De siste årene har jeg feiret dagen sammen med mine norske venner Carina og Celeste! Helst begynner vi dagen med en tradisjonell syttende mai-frokost før ferden går videre mot Skansen. Stockholm er jo fullt av nordmenn(kanskje ikke i like stort omfang som Norge er fullt av svensker, men vi finns..:p) og vi nærmest invaderer Stockholm denne dagen. Toget avsluttes alltid på skansen, der det myldrer av norske flagg og bunader, korps-musikk og “Ja vi elsker”.. Herrlig!

Aller helst skulle jeg ville være hjemme i Ålesund på syttende mai men de siste tre årene har det ikke latt seg gjøre. Da får man helt enkelt gjøre det beste man kan av situasjonen. =) Neste år har jeg ihvertfall bestemt meg for å dra med meg Erik til Åleby så han får se hvordan en skikkelig 17′e mai feires: med romsdals-bunaden og hele pakken.. ;)

/Rikke

2 Responses to Ja vi elsker…!

  1. Er det der bildet fra Sverige? Da må det nå være stappet med Norsker i Sverige.Toget er jo lengre en det vi hadde i bygda i år!

    • Rikke Lie says:

      Hehe.. Jo.. det er jo en del nordmenn her! Så det myldrer av bunadskledde barn og voksne her på 17mai.. Men sånn er det vel litt over hele verden! 17 mai er stas om man bor i New York eller på Gran Canaria..;) Men det er jo alltid best å være hjemme med hele familien på nasjonaldagen! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*