10 Kjappe: Rikke Lie

Hvor finner du inspirasjon til låtene dine?

Livet mitt er en karusell uten like, så der har jeg mer enn nok materiale å plukke fra. Men de fleste sangene kommer når jeg setter meg alene foran pianoet og bare spiller. Tonene  lever sitt eget liv og teksten formes ut fra stemningen i melodiene.

Hvor ser du deg selv om 5 år?

Det er helt umulig å svare på. Så langt har livet mitt stadig tatt helt uventede retninger og jeg vet aldri hva som ligger rundt neste hjørne. Jeg er ikke sikker på  hvilken by eller hvilket land jeg bor i om fem år, men forhåpentligvis har jeg gitt ut flere album, turnert mye rundt og musikken min har spredt seg til så mange hjerter der ute som mulig. Og så har jeg selvfølgelig fått en fantastisk kjæreste som gir meg inspirasjon til å skrive en drøss med glade sanger.

Favorittartist?

Tori Amos

Favorittlåt?

Teitur med “Josephine”

Hva er det beste ved å være artist?

Det å ha en jobb der jeg får drive med det jeg elsker mest av alt er noe jeg er utrolig takknemmelig for. Det er den beste følelsen i hele verden å stå på scena og fremføre noe jeg har skapt selv. Artistlivet er selvfølgelig ikke bare en dans på roser og det krever veldig mye hardt arbeid og pågangsmot for å nå dit man vil. Men for meg finnes det ikke noe annet enn musikken. Det er dette jeg vil og ingenting annet.

Hva synes du om blogging?

Jeg er en ihuga blogger selv og synes det er fantastisk gøy å dokumentere hverdagen min. Jeg har jo alltid skrevet dagbøker, og dette er jo egentlig samme greie(bortsett fra at nå får jeg dele minnene mine med mange mennesker der ute). Mitt lille univers finner dere her.

Leser du blogger?

Ja! Jeg har en lang liste som jeg holder meg jevnlig oppdatert på. De fleste på lista er svenske blogger som jeg begynte å lese da jeg bodde i Stockholm. Jeg elsker blogger som er fyllt med vakre bilder som inspirerer. Og jeg liker fargerike personligheter som både provoserer og underholder. En favoritt er Elsa Billgren. Hun har alle drømmekjolene mine!

Favorittantrekk?

Jeg har en drøss med second-hand kjoler i skapet som jeg har kjøpt inn fra alle verdens kroker. Og det er stort sett det eneste jeg går med. Jeg elsker fargerike, romantiske plagg med 50-talls snitt.

Hvis du ikke hadde blitt artist, hva ville du blitt da?

Jeg har jo hatt utallige jobber ved siden av musikken gjennom åra. Men om jeg skulle velge noe helt annet hadde det nok blitt sykepleier. Jeg har jobbet mye på sykehjem tidligere og det er en utrolig givende jobb. Jeg søkte faktisk til sykepleierhøyskolen før jeg fikk platekontrakt. Men jeg har veldig vanskelig for å se for meg et liv uten musikken. Det er jo det jeg alltid har villet jobbe med og den drømmen som jeg har kjempet mot å oppnå så lenge jeg kan huske.

Hvilken ting kunne du ikke gått en dag uten?

iPhonen! Det inkluderer facebook og de daglige samtalene med mamma.. Avhengig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*