“If you create something and then someone takes it without your permission, that is stealing. It may sound harsh, but it is true.” – Mary J. Blige

Me and my guitar..

Ville bare uttrykke min mening om det å laste ned musikk..! Hvorfor forstår ikke folk at det ikke er greit, at det i prinsippet er akkurat det samme som å stjele? Jeg er selv en artist, jeg vil veldig gjerne kunne tjene penger på å synge og skrive musikk..! Om ingen kjøper musikken min, kommer jo det aldri til å skje! Jeg kjøper musikk fra andre fordi jeg elsker musikken deres og for at jeg vil at de skal kunne fortsette å skape ny musikk.. Selvfølgelig så er musikken like bra om du kjøper den eller stjeler den.. Men for at artistene skal kunne leve av det og kunne lage mer musikk, så må musikken selge!

8 kroner for en sang er bra spanderte penger om du spør meg. Det er sanger som får meg til å føle lykke, gir meg sommerfugler i magen, føler kjærlighet, sorg.. Det er sanger som kommer til å finnes i mitt liv for alltid.. Alle minner, problem, opplevelser i livet mitt relaterer jeg til forskjellige sanger..

Så neste gang du laster ned en sang, tenk på alt arbeid som har gått med for å skape akkurat den sangen: alle musikere, produsenter, låtskrivere og artister.. Så opprett en konto på I-Tunes og kjøp musikken heretter! Vær så snill!

Lenge leve musikken!! :)

/Rikke

6 Responses to “If you create something and then someone takes it without your permission, that is stealing. It may sound harsh, but it is true.” – Mary J. Blige

 1. Cathrine says:

  For det første. Det bilde du postet nå, det tror jeg er det beste bilde og det jeg liker aller best av deg :) Jeg likte det utrolig godt. Fint, enkelt, gode farger og en nydelig fotogen Rikke :)

  Jeg er HELT enig med deg i dette. Flere burde tenke på det. Jeg har selv en far som driver i musikkbransjen med egne butikker og kjede, men det er vanskelig å holde liv i det når alle laster ned, og det er utrolig synd. For om de forsvinner så forsvinner omtrent cd også. Det er ikke kjekt å ha favorittband eller artister og ikke den ordentlige cdn i hyllen. om man virkelig liker musikken og det bidraget mennesker gir til musikk kjøper man orginalen!

  bra Innlegg :)

  • rikkelie says:

   Taakk søte du! :) Det ble Erik glad for å høre, det er faktisk han som er fotografen på akkurat det..! Ja.. Det er fryktelig synd hvor musikkbransjen er på vei, men frhåpentligvis så dukker det opp en løsning på problemet om ikke så at for lenge.. En forandring må jo til men pirat-nedlastning er ikke løsningen! klem:)

 2. Thora says:

  Utrolig bra innlegg, Rikke! Du har utrolig rett, og håper virkelig folk snart forstår at det er viktig å kjøpe musikk! Jeg avsluttet min “karriere” som pirat for snart fem år siden, i en alder av tretten år. Siden den gang har jeg vært i maaaange diskjusjoner om hvorvidt ulovlig nedlastning skal bli lovlig eller ei. Både lærere, venner og andre mennesker jeg har møtt på. Det som er felles for de fleste er at de motsier seg selv, og har en eller annen genial plan i hodet sitt om hvordan det skal fungere om alt blir lovlig-men egentlig høres bare planen god ut, men kunne aldri fungert i virkeligheten.

  En musikkbransje basert på “frivillig dugnadsinnsats” vil absolutt ikke gi et større mangfold innen kultur, selv om det virker som mange mener det. Jeg har heller ikke troen på at det vil komme flere artister på markedet gjennom denne tankegangen. Pengene må komme fra et sted, og jeg tror at hvis folk ønsker å gi enda flere artister muligheten til å få gitt ut musikken sin, jo da må man begynne kjøpe musikk. Penger gir plateselskapene mulighet til å satse på nye, istedet for å måtte droppe de som ikke gjør det særlig bra. Selv om de store artistene klarer seg bra, så er det mindre og mer spesielle artister som er avhenge av at kjøperene kjøper og ikke laster ned. Uavhenge om artisten/bandet er store og kjente , eller mindre og mer ukjente blir det i mine øyne stjeling. Man stjeler noe andre har jobbet hardt med, og det virker litt som om man forventer at alt skal være gratis.

  Dessuten er det ikke store summer det er snakk om for en låt. En låt du kan ha glede av lenge. Hvis man virkelig liker en artist/band/gruppe har man råd til det. Det er utrolig mange som står bak en plate. Det er ofte mange som har vært medvirkende for å få best mulig resultat!

  Jeg synes nesten det er litt trist at det spås at om ikke mange år vil det nesten ikke være mulig å kjøpe cd i platebutikk lengre, at alt blir over filer på nett. Jeg synes det er herlig å holde en plate i hånden, og sette den i samligen.Dessuten er youtube og spotify noe jeg har hatt stor glede av, og oppdaget veldig mange nye artister gjennom bruk av de to.

  • rikkelie says:

   Du er så flink til å skrive du Thora! Har du tenkt på en jobb i media?? :D Veldig interessant å lese kommentaren din.. Herlig at du syns det samme som meg! kleem :)

 3. Helt enig med deg, men jeg mener at man heller skal kjøpe CD plate. Sånn at man føler at det er ekte vare! Det er det jeg mener ;D Musikk som jeg hører på og som er det som får meg “til å føle lykke, gir meg sommerfugler i magen, føler kjærlighet, sorg..” Det er disse jeg vil ha CD plate av, da vet man at det er ekte, du kan se og føle på den. + at jeg elsker å vise fram musikken jeg hører på ved å “stille den ut”. Gjør nesten det! Spesielt med de jeg liker aller best<3 De får hedersplasser! Gleder meg til jeg kan få plassert en CD av deg<3

 4. BTW når jeg mener ekte, er at de ikke er “skjelt”. Lastet ned ulovlig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*